Jdi na obsah Jdi na menu
 


ABECEDA: Michal Stratil - obránce SK Slatina

19. 10. 2018

dsc_0695.jpgABECEDA:  MICHAL STRATIL

Přezdívka: Pár jich bylo, nejvíce se ujalo zkrácení příjmení - Stráťa

Datum narození: 1.11.1984, však on si mě Zwonda zkásne.

Oblíbené číslo: Nejčastěji jsem nosil 2, nebo 5.

Oblíbený tým: Liverpool a u nás Baník – mají TOP fanoušky

Oblíbený hráč: Romário na MS 1994

Kariéra: Pocházím z Jeseníku a svůj první zápas jsem odehrál v šesti letech za Českou Ves, trenér mi tehdy řekl ať hraju levýho beka – nevěděl jsem, co to je a prohráli jsme 14:0. Potom jsem přestoupil do vedlejšího FK Jeseník, kde jsme hráli žákovskou Moravskoslezskou ligu. V dorostu jsem se přesunul s fotbalem do Ostravy a tam se mi povedlo hrát celostátní ligu. Byl jsem bek a můj úkol byl jasný – kdo leží, neběží. Tvořivých kluků tam byla spousta a někteří to dotáhli do velkého fotbalu. Hrál jsem taky kraj v Jeseníku a tehdy jsme byli bod od postupu do Divize. V Praze jsem hrál 1A třídu za Kyje. Moc rád vzpomínám taky na Dolany. Potom jsem se začal věnovat jiným sportům a teď jsem se k fotbalu po deseti letech vrátil.

dsc_0477.jpg

Auto: To první, které jsem řídil byl dědův žigul. V poslední době se snažím cestovat spíš vlakem, šetří mi to čas i nervy.

Branka: Nejvíc jích dávám na zahradě. Se synem tam často čutáme.

Film: Na televizi moc času nemám, mezi moje oblíbené patří: Štěstí na dosah, Než si pro nás přijde a potom české klasiky.

Fotbal: Fotbal i sport obecně mi dali do života hodně: zážitky, kamarády, nebyl čas na lumpárny, dětství jsem trávil na hřišti. Celkově mám zkušenost, že sportovci jsou v životě odolnější a dosáhnou svého cíle, díky sportu získali dobré návyky.

Jeseník: Domov, kamarádi, nádherná příroda. To město je specifické tím, že je z jedné strany odříznuté od světa horami, z druhé strany je státní hranice a lidi si tam žijí po svém.

Jídlo: Sním všechno a není toho málo. Moje žena ví, že když mám hlad, tak se mnou není řeč, proto máme doma navařeno.

Muzika: Tu mám hodně rád, sluchátka v uších mám každý den. Když jsem přišel prvně ve Slatině do kabiny, hned jsem zjišťoval, kam dáme repráky. Před zápasem mi pomáhá se naladit na správnou vlnu. Nejčastěji poslouchám tvrdou muziku. Chodím na koncerty, loni byli skvěli Guns N' Roses a příští rok se těším na Metallicu.

Nápoj: Pivo

Nelahozeves: Žijeme tady dva roky a moc se nám tady líbí. Stěhování jsme dlouho zvažovali a teď už víme, že to byla výborná volba.

Praha: Žil jsem tam 12 let a mám jí rád, pracovně jsem tam skoro každý den.

Rodina: Smysl mého života. Všechno co dělám, dělám kvůli nim a oni mi to vracejí. Chceme spolu trávit maximum času.

Slatina: Prvně jsem byl ve Slatině až na tréninku. Jsem moc rád, že si tady můžu zahrát už kvůli skvělým lidem, kteří na nás chodí a podporují nás.

Sportovní zážitek: Sledovat zápas na Nou Campu. Nedávno jsem se účastnil Spartan race v Kutné Hoře.

Volný čas: Často cestujeme, pravidelně jezdíme do Krkonoš a Jeseníku. Až prcek povyroste, chci s ním sportovat.

Zranění: Vážnější zranění jsem naštěstí nikdy neměl, jen drobnosti. Snad to tak zůstane i když se v posledním zápase celkem jiskřilo. :-)