Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. kolo 21/22: Fotbal Zákolany - SK Slatina 5:3 (2:1)

10. 11. 2021

11. kolo IV. třídy okres Kladno 2021/2022

Fotbal Zákolany - SK Slatina 5:3 (2:1)

Branky: 21. Neubauer, 44. + 67. Nosek, 61. Porazil, 78. Ronn - 24. + 81. Dobiáš, 57. Sláma

Diváků: 20

Poslední utkání sezony odehráli fotbalisté Slatiny v Zákolanech. Vzhledem k tomu, že se kluci rozhodli udělat dokopnou v sobotu před nedělním dopoledním utkání. Očekávalo se, že se nevyrazí s bůhví jak velkou formou. Ačkoliv většina našich hráčů dorazila domů v pozdních ranních hodinách domů. Na utkání se dostavilo celkem 16 borců.

V prvním poločase si naše mužstvo vytvořilo velké množství šancí. Nejednalo se pouze o náznak nějaké střely, byly to 100 % tutovky. Postupně se neprosadili Dobiáš, Mráz, několikrát Doležal, dále Marek Sobota i Dominik Klepek. Potvrdilo se pravidlo nedáš dostaneš. Domácí otevřeli stav utkání v 21. minutě brankou Neubauera 1:0. Následně jsme vyrovnali parádní bombou Dobiáše 1:1. Těsně před odchodem do kabin poslal domácí Nosek Zákolany do vedení 2:1. To ještě okolo 30. minuty brankář Prodl sestřelil v pokutovém území domácího hráče. Následnou penaltu ovšem chytil. Do druhého poločasu nastoupil do branky Cerman. Šancí z naší strany bylo opět více než dost, ale nebylo nám souzeno vstřelit branku. V 57. minutě jsme po sérii několika našich rohů, měli autové vhazování v blízkosti rohového praporku. Dlouhý aut poslal do vápna Doležal, který prodloužil Dobiáš a na zadní tyči číhající Sláma hlavou vyrovnal na 2:2. Tady jsme již věřili, že dokážeme zápas zlomit a padne nám tam nějaká další šance. Bohužel v 61.minutě brankou Porazila opět prohráváme 3:2, o chvilku později druhou brankou v utkání Nosek zvyšuje již na 4:2. Následně jsme hru úplně otevřeli, kdy nás soupeř potrestal brankou v 78. minutě na 5:2. V závěrečných minutách jsme snížili druhou brankou Dobiáše na 5:3. Na více jsme se bohužel již nezmohli. Poslední zápas podzimu rozhodlo jasné neproměňování našich vyložených šancí. Domácí předvedli velmi srdnatý a bojovný výkon. Berou plný počet bodů.

Myslím, že se všichni těšíme na zimní přestávku. Doufejme, že na jaře do toho šlápneme lépe. Prakticky po celý podzim nás trápila zranění klíčových hráčů. V kompletní sestavě jsme odehráli zápas málokdy. 

Děkujeme našim fanouškům za podporu a budeme se těšit na jaře.

Foto z utkání: https://janslama.rajce.idnes.cz/11._kolo_IV._trida_21_22_Fotbal_Zakolany_-_SK_Slatina_5_3_2_1/